Logopedie en zang haarlem CVT Complete vocal techniek

ZANG

Ontdek de kracht van jouw stem


Wil jij je zang verbeteren, je stem ontdekken en je mogelijkheden vergroten? Maar ...

Je weet niet wat jouw stijl is

Ben je nog zoekende in wat je kan met je stem? Bijv. Hou je van R&B, maar vind je ad libs lastig en laat je je daardoor tegenhouden? Of weet je uberhaupt wat je wel of niet zou kunnen...

Vind sommige liedjes echt lastig

Misschien wil je graag met meer volume zingen? Of lukt het niet vol kracht in de hoogte te zingen? Of wellicht heb je niet genoeg kracht in de laagte...

Je wordt snel hees

Je gooit het er wel uit. Soms haal je het wel, soms haal je het niet. Maar wat je ook doet, je kan niet rekenen op jouw stem en mist het vertrouwen dat het goed gaat...

Kom dan naar L&Z om jouw zang te optimaliseren. Hoe lekker als je die ene noot haalt, niet hees wordt na een optreden en gewoon met gemak kunt zingen? Ontdek diverse methoden en technieken om je stem te verbeteren en te ontwikkelen, ongeacht je niveau of muzikale voorkeur. Vocale uitdagingen ga ik graag met je aan. 

ZangLeZ

Of je nu een beginnende zanger bent of een doorgewinterde professional, wij hebben de tools, technieken en ervaring voor jou.


Gezonde stemtechnieken

Als logopediste en zangdocente kan ik niet anders dan de nadruk leggen op gezond stemgebruik om langdurig en probleemloos te kunnen zingen. Mocht er wel iets misgaan, ben je meteen in de juiste handen. ;)


Veelzijdigheid

Of je nu pop, rock, klassiek of een andere stijl zingt, de tools zijn breed inzetbaar en aanpasbaar aan jouw behoeften. Jouw stem kan zo ontzettend veel. Laat je niet misleiden door hoe iets klinkt... het geluid zegt namelijk niet direct over of het wel of niet gezond geproduceerd wordt.


Professionele begeleiding

Naast logopediste ben ik gecertificeerd CVT- zangdocent en volg de driejaarlijkse updates om op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen van CVT. Daarnaast ben ik mindset coach en weet ik als geen ander om te gaan met emoties.

Zang uitgelegd in 4 stemfuncties

Dit is een korte uitleg met auditieve voorbeelden van de stemfuncties: neutral, curbing, overdrive en edge. Daarnaast kun je spelen met de klankkleur en effecten. Check mijn insta/tiktok voor meer voorbeelden. 
Logopedie en zang haarlem CVT Complete vocal techniek
Logopedie en zang haarlem CVT Complete vocal techniek

CVT

Als stem nerd hou ik er van als iets effectief en (relatief) makkelijk werkt. Catherine Sadolin, founder van CVT: Ik geloof dat het mogelijk is om ALLE klanken te produceren op een verantwoorde manier. Dat is interessant toch? Niet alleen gelooft ze het, ze heeft het bewezen. Complete Vocal Technique (CVT) is een wetenschappelijk onderbouwde methode die je helpt om je stem op een gezonde en veelzijdige manier te gebruiken. Geschikt voor alle muziekstijlen, biedt CVT duidelijke en effectieve technieken om je zangvaardigheden te verbeteren en je vocale bereik te vergroten.
Logopedie en zang haarlem CVT Complete vocal techniek

Totaalplaatje

Zangtechnieken helpen bij gezond stemgebruik, maar niet als het lichaam te gespannen is. Bij LeZ kijk ik naar het totaalplaatje. Zodoende ben ik me gaan verdiepen in Anatomy Trains. Een methode, veelal gebruikt door fysio's en manueel therapeuten, die richt zich op de fasciale netwerken in het lichaam en hun invloed op je ademhaling en stem. Door een dieper begrip van de samenhang tussen je lichaamshouding, lichaamsspanning en stemproductie, leer je hoe je spanningen kunt verminderen en zo vrij geluid kunt maken. Zo kunnen stemklachten bijvoorbeeld vanuit de heup of rug ontstaan. Ik luister niet alleen naar de stem, maar kijk juist ook naar houding, spanning in het lichaam en bindweefsel.

Stemyoga

Na regelmatig feedback te ontvangen van mijn studenten over mijn oefeningen heb ik Stem Yoga ontwikkeld. Stem Yoga combineert traditionele yin yogaoefeningen met specifieke ademhalings- en stemtechnieken. Deze methode helpt je om je ademhaling te optimaliseren, je stemspieren te versterken en een diepe ontspanning te bereiken. Ideaal voor zangers die hun algehele welzijn en vocale gezondheid willen verbeteren.

Leer zingen met plezier

L&Z is een logopedie én zang praktijk. Direct na mijn logopedie opleiding ben ik zang gaan studeren in Kopenhagen. Eerst om het zelf beter te leren en vervolgens de docentenopleiding. The Complete Vocal Institute is een instituut die meest complete zangtechniek heeft ontwikkeld vanuit een vraag: hoe komt dat er zoveel zangers zijn die volgens de huidige kennis niet gezond klinken? Ze hebben geen last van hun stem, dus kennelijk doen ze wat goed. Zo zijn ze gaan onderzoeken wat men doet als je bepaalde geluiden maakt en hoe je dat op een gezonde manier kan doen. Nou dat past perfect in mijn straatje. Tevens heb ik deze techniek ook geïntegreerd voor de spreekstem. 

AANMELDEN

Zin om aan de slag te gaan en te ontdekken wat er mogelijk is met jouw stem? Meld je dan nu aan door middel van het formulier. Bij aanmelding kun je jouw voorkeur doorgeven van dagdeel. Ik ben beschikbaar op vrijdag van 09.00 - 1700u in Haarlem. Graag via onderstaande knop registreren en het hele aanmeldformulier invullen. Hierna neem ik per email of telefonisch contact met je op om een afspraak in te plannen.