&

L&Z is more

Naast de logopedie en zang doe ik zo veel meer. Zoals ik eerder aangaf geef ik mensen graag een stem in de breedste zin van het woord. Ook ligt er vaak aan de communicatie problemen wat anders aan ten grondslag. Vandaar dat ik verder ben gaan kijken dan dat mijn (logopedische neus) lang is. Wat dat is, vind je op deze pagina.

ACCESS BARS®

RESET YOUR BRAIN

Wat als je je hoofd kon bevrijden van gedachten die je niet dienen en eindelijk meer helderheid en vrede hebt - ZELFS ALS JE DENKT DAT JE ALLES AL GEPROBEERD HEBT?


Access Bars® is een lichte aanrakingstechniek waarbij 32 punten op het hoofd worden gebruikt die corresponderen met verschillende aspecten van het leven. Door middel van de aanraking op het hoofd vertragen de hersengolven, waardoor er minder hersenactiviteit in de hersenen te zien is en je minder reactief/gevoelig wordt voor je omgeving.


De belangrijkste feedback van de sessies is een kalmere geest, een verbeterde kijk op het leven, beter kunnen slapen, meer energie en creativiteit. Zou je het willen proberen?

Logopedie en zang haarlem CVT Complete vocal techniek
COACHING

DE DIEPTE IN

Soms heb je een luisterend oor nodig. Stemproblemen kunnen psychogeen zijn, oftewel veroorzaakt worden door stress, angst, emotionele trauma's, etc. Het gaat er om dat jij een manier vind om je te uiten binnen persoonlijke, sociale, familiaire of zakelijke relaties of ontdekken waar jij voor staat - jouw stem telt. En ik heb oneindig veel tools om je daar mee te helpen.


Die fysieke stem staat onlosmakelijk verbonden met hoe jij je voelt en laat zien in de wereld. Soms is het psychogeen, soms zelfs iets in de energie. Wat het ook is, laten we samen eens kijken naar jouw stem!

STEMMASSAGE

MAANDELIJKSE APK

Als de boel vast zit in het keel/nek gebied, is het lastig praten. Ik zie het als fietsen met je handremmen in. Het lukt wel, maar het kost ontzettend veel moeite. Het is fijner als je de remmen los laat. Dat doe je door middel van een vocale massage of een stemmassage. Het is een massage gericht op het verbeteren van het stemgeluid. Ik maak het bindweefsel in het nek/hals gebied los, waardoor de spieren zich ontspannen, en je stembanden weer vrij kunnen bewegen. Tevens bevordert het een ontspannen ademhaling, wat belangrijk is voor de ondersteuning van de stem. Kortom, als je last hebt van je stem kan het goed zijn een vocale massage te boeken. Net als sporters regelmatig zich laten ondersteunen door de fysiotherapeut, kan ik een stemmassage echt aanraden als onderhoud voor je stem.   

MASSAGES

JE LIJF VERZORGEN

Mijn massages zijn ontworpen om zowel de fysieke als emotionele aspecten van stemgebruik en ademhaling aan te pakken. 


De bindweefselmassage voor de nek en rug richt zich op het loslaten van spanningen in het bindweefsel die de ademhaling en stemgebruik kunnen belemmeren. Door deze massage worden de nek en rug soepeler, waardoor de ademhaling dieper kan worden en de stem beter ondersteund wordt. In deze blog vertel ik je meer over hoe deze massages zich verhouden tot jouw stem.


Een bijzondere toevoeging is de Belly Revolution Massage. Een zachte massage van de buik, die super effectief is wanneer men spanning vasthoudt in de buik. Het is een unieke benadering die zich richt op het ontspannen van de buikspieren en het diafragma. Door middel van deze massage laat men blokkades en emoties opgeslagen in de buik los, wordt de ademhaling verder verbeterd, en de spanning in het lichaam verminderd, wat kan leiden tot een meer ontspannen en krachtige stem.

WORKSHOPS

DICHTER BIJ JEZELF

In de weekenden geef ik workshops en retraites in zang, mindset, energetische transformaties en meer. Zo is het bijv. fantastisch om Access Bars® zelf te leren als je meer ontspannen door het leven wilt gaan of de Energetische facelift om van binnenuit te gaan stralen. Het allermooiste is dat mensen meer vertrouwen op wie ze zijn en wat ze kunnen, ze mogelijkheden zien waar ze eerst moeilijkheden zagen en zichzelf een klein beetje minder oordelen.

Bij L&Z word je gehoord. Door het ruime aanbod aan tools ben ik er zeker van dat we samen jouw stem wel gaan vinden. Of je nu last hebt van heesheid, stemvermoeidheid of andere vocale uitdagingen, ik sta klaar om je te helpen.

Zet vandaag de eerste stap!

Schrijf je in voor logopedie. Registreer je via het patiëntenportaal en zodra er plek is, neem ik contact met je op.